spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМП: Годишен оперативен план за 2024 година за имплементација на вториот Национален...

МП: Годишен оперативен план за 2024 година за имплементација на вториот Национален акциски план на РСМ за имплементација на Резолуцијата на ООН 13/25 ,, Жени, мир и безбедност (2020-2025)

Во него се предвидени активности за ефикасно и ефективно остварување на поставените цели на Законот за исплата на паричен надоместок на жртви од кривични дела сторени со насилство, превенција на насилство на жените, градење на капацитети за практична примена на одредбите од Истанбулската Конвенција преку обука на судии и јавни обвинители.

Министерството за правда ќе го известува Министерството за одбрана за степенот на реализација на овој план на полугодишно и годишно ниво.

Извор: Министерство за правда

Прочитајте

Ѓорче Петров: Дискусија за подигање на јавната свест за активности поврзани...

0
Одлична иницијатива преку проектот “Поддршка за активирање на заедниците и подигање на јавната свест за активности во врска со менталното здравје на деца и адолесценти“, со...