spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeUncategorizedКисела Вода: Здружение на општински сојуз на училишен спорт

Кисела Вода: Здружение на општински сојуз на училишен спорт

По одржаното собрание на сојузот на училишен спорт Кисела Вода на 29.2.2024г. одлучено е втората полусезона на општинските натпревари за основно образование во 5-те спортови Футсал-м, Кошарка-м, Одбојка-ж, Ракомет-м и Ракомет-ж, да започне на 12.3.2024- Вторник.

Моменталната состојба на табелата од досегашните одиграни 42 натпревари во првата полусезона е следна:

Футсал-м.

1.ООУ. Круме Кепески

2.ООУ. Кирил Пејчиновиќ

3.ООУ. Кузман Шапкарев

Кошарка-м.

1.ООУ. Кирил Пејчиновиќ

2.ООУ. Кизман Ј. Питу.

3.ООУ. Партенија Зографски

Одбојка-ж

1.ООУ. Партенија Зографски.

2.ООУ. Кузман Ј. Питу.

3.ООУ. Кузман Шапкарев.

Ракомет-м

1.ООУ. Кирил Пејчиновиќ

2.ООУ. Кузман Ј. Питу.

3.ООУ. Партенија Зографски.

Ракомет-ж.

1.ООУ. Кузман Шапкарев.

2.ООУ. Круме Кепески.

3.ООУ. Кузман Ј.Питу.

 Сојузот на училишен спорт Кисела Вода, во соработка со Федерацијата на училишен спорт на Македонија и Бадминтон федерацијата на Македонија е домаќин на Државното првенство во Бадминтон за основни и средни училишта кое ќе се одржи на 6-ти Март во спортската сала Архиепископ Доситеј во ООУ. Круме Кепески – Општина Кисела Вода. Исто така општинскиот сојуз на училишен спорт Кисела Вода ќе биде организатор на Државно првенство во спортот кошарка-м. за основни училишта кое ќе се одржи во текот на месец мај.

Извор: Општина Кисела Вода

Прочитајте