spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМИОА: Јавен повик

МИОА: Јавен повик

Министерството за информатичко општество и администрација известува дека започнува третиот циклус на повици во рамките на Работната програма за Дигитална Европа 2023-2024 година. Како дел од нашата посветеност за унапредување на дигиталните иновации и трансформација низ секторите, Министерството за информатичко општество и администрација поканува предлози за проекти кои ќе придонесат за дигитализација на нашата земја.

Програмата Дигитална Европа има за цел да ја забрза дигиталната транзиција и да обезбеди дигиталните технологии да имаат корист за сите граѓани, бизниси и јавна администрација. Со фокус на клучните области како што се дигиталните вештини, вештачката интелигенција, сајбер безбедноста и дигиталните јавни услуги, оваа програма игра клучна улога во обликувањето на дигиталната иднина на Европа.

Ги охрабруваме засегнатите страни од целиот јавен и приватен сектор, вклучувајќи ги истражувачки организации, мали и средни претпријатија, претставници на индустријата и граѓанското општество, да учествуваат на објавените повици. Заедно, можеме да ја искористиме моќта на дигиталните технологии за да поттикнеме иновации, да го поттикнеме економскиот раст и да го подобриме квалитетот на животот за сите.

Подолу се наведени сите објавени повици.

CLOUD, DATA AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE:

Call: DIGITAL-2024-CLOUD-AI-06 (6 topics)

Call: DIGITAL-2024-CLOUD-DATA-AI-06 (3 topics)

Call: DIGITAL-2024-AI-ACT-06 (3 topics)

Call: DIGITAL-2024-AI-06 (4 topics)

Call: DIGITAL-2024-CLOUD-DATA-06 (3 topics)

ADVANCED DIGITAL SKILLS:

Call: DIGITAL-2024-ADVANCED-SKILLS-06 (1 topic)

Call: DIGITAL-2024-ADVANCED-DIGITAL-06 (1 topic)

ACCELERATING THE BEST USE OF TCHNOLOGIES

Call: DIGITAL-2024-BESTUSE-06 (1 topic)

DEPLOYING THE NETWORK OF NATIONAL COORDINATION CENTRES WITH MEMBER STATES

Call: DIGITAL-ECCC-2024-DEPLOY-NCC-06 (1 topic)

Извор: Министерство за информатичко општество и администрација

Прочитајте

Карпош: Еко викенд со ,,Генералка Викенд“

0
Општина Карпош и оваа година се придружи на националната еко акција, ,,Генералка Викенд“, во која се спроведе активно чистење на територија на цел Карпош,...