spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeUncategorizedЃорче Петров: Пролетна дезинфекција и дератизација на училишта и општински објекти

Ѓорче Петров: Пролетна дезинфекција и дератизација на училишта и општински објекти

Редовна пролетна дезинфекција и дератизација на училишта и општински објекти во Ѓорче Петров.

Службите стартуваа со работа на улицата „Шидска“ во централно Ѓорче од каде ќе се продолжи со дератизација на 2.500 шахти на територија на општината.

Истовремено, вршиме дезинфекција и дератизација и во сите шест училишта во Ѓорче Петров, а со пролетната акција опфатени ќе бидат и сите општински објекти. Здравјето на децата и генерално на граѓаните ни е на приоритетно место. Акцијата ја започнуваме навремено со цел да превентираме пред почетокот на потоплите пролетни денови и заради навремена заштита од штетници и глодари.

Извор: Општина Ѓорче Петров

Прочитајте

МОН: Конкурс за стипендии за студиски престој во земјите членки на...

0
Централноевропска програма за размена во областа на  универзитетските студии    (CEEPUS-Central European  Exchange Program for University Studies)  објавува: КОНКУРС за стипендии за студиски престој во земјите членки...