spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниЈегуновце: Работна посета низ повеќе населени места

Јегуновце: Работна посета низ повеќе населени места

Градоначалникот на општина Јегуновце, беше во работна посета низ повеќе населени места во општина Јегуновце каде направи увид на започнати проекти:

  • Се работи на изградба на детски паркови во населените места Сиричино, Прељубиште, Шемшово, Јанчиште и Подбреѓе.
  • Во тек е оградување и уредување на дворот во основното училиште во населено место Јанчиште како и изградба на нова спортска трибина.
  • Во завршна фаза е изградба на крак од колектор за фекална канализација во Сиричино.
  • Екипи на ОЈП работат на расчистување на локалните и регионалните патишта од надвиснати гранки на територијата на општина Јегуновце.

Извор: Општина Јегуновце

Прочитајте

МОН: Конкурс за стипендии за студиски престој во земјите членки на...

0
Централноевропска програма за размена во областа на  универзитетските студии    (CEEPUS-Central European  Exchange Program for University Studies)  објавува: КОНКУРС за стипендии за студиски престој во земјите членки...