spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниНоваци: Направена е комплетна реконструкција на фасадата на црквата Св. Ѓорѓи во...

Новаци: Направена е комплетна реконструкција на фасадата на црквата Св. Ѓорѓи во с.Рибарци

Со средства од Буџетот на Општина Новаци извршивме комплетна реконструкција на фасадата на црквата Св. Ѓорѓи во с.Рибарци. Покрај реконструкцијата, се изгради и нова камбанарија. Наша цел е постојано да вложуваме во одржување и заштитување на културно – историското наследство кое е на територија на нашата општина.

Извор: Општина Новаци

Прочитајте

Бутел: Голема Еко Акција на Скопска Црна Гора

0
По повод одбележувањето на 20-годишнината од членството на Република Словенија во Европската Унија, во духот на „Зелена Словенија“ градоначалникот Дарко Костовски се приклучи на...