spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниДојран: ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД 2024

Дојран: ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД 2024

Во Дојран на 17.05.2024 се одржа најголемата еко-акција „Генералка викенд“ ширум Македонија. Во организација на општина Дојран, а во партнерство со „Менд Енд Маунтен„ , „Пивара Скопје“ и „Пакомак“ беа исчистени повеќе локации низ Дојран. Учество во акцијата зедоа: Вработените од локалната самоуправа, ЈПКД „Комуналец-Полин“, ООУ„Кочо Рацин“-Нов Дојран, ЈПСЈДП „Тауријан“, Детска градинка „Кокиче“, Здружение на пензионери, Здружение на жени „Дојрана“, волонтери од локалното население и др.

Извор: Општина Дојран

Прочитајте