spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниКарпош: Соопштение

Карпош: Соопштение

Ги известуваме сите граѓани од општина Карпош дека уписот во прво одделение за учебната 2024/2025 година завршува денес (31 мај 2024 година). Ги повикуваме сите граѓани кои имаат првачиња да го искористат денешниот ден за тестирање и упис на децата, за раководствата на училиштата да можат да направат правилна распределба по одделенија и соодветна употреба на просторот во училиштето, а се со цел на 1 септември да имаме успешен старт на новата учебна година.

Овој апел посебно се однесува за граѓаните од ромска националност, од населеното место Злокуќани кои и покрај пет посети од раководството на ОУ Аврам Писевски на нивните домови до денес немаат запишано ниту едно дете.

Посебно сакаме да ги информираме граѓаните од други општини кои се обидуваат со разни фиктивни договори и прават обиди да ја изиграат одлуката на советот за реонизација на училиштата како и непримање на ученици од други општини на територија на Карпош дека ќе бидат оневозможени во својата намера.

Со почит,

Извор: Општина Карпош

Прочитајте

Град Скопје: Соопштение

0
Поврзано со дезинформациите пласирани во јавноста, а во врска со последниот случај на појава на змија во Идризово, ја известуваме јавноста дека со Законот...