spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниВасилево: Доби контејнери за селекција на е-отпад

Василево: Доби контејнери за селекција на е-отпад

Општина Василево во соработка со Нула отпад доби контејнери за селекција и рециклирање на стара електроника и батерии. Информацијата за оваа донација, преку својот ФБ профил,  https://www.facebook.com/vasilevo24, ја сподели градоначалникот на општина Василево Славе Андонов: „Достапност на услугите за селекција и рециклирање на електронскиот отпад и отпадните батерии за граѓаните на општина Василево. Поставена инфраструктура од 5 (пет) контејнери за селекција и рециклирање на старата електроника и батерии вo Општина Василево“, напиша Андонов.

Доделените пет контејнери и уште толку садови-пепелници, деновиве,  во соработка со ЈПКД „Турија“, ќе бидат распоредени и поставени на различни локации во населените места, со што на граѓаните од општина Василево ќе им се овозможи истрошената и  стара електроника и батерии да ги одложат  прописно.

Нула отпад е правен субјект кој претставува интегриран систем за колективно постапување со отпадни батерии и акумулатори,  кој во рамки на своите активности им овозможува на општествените субјекти активно учество во  заштитата на животната средина.

Извор: Општина Василево

Прочитајте