spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМК: Архивската документација на СВП е предадена во охридското одделение на Државниот...

МК: Архивската документација на СВП е предадена во охридското одделение на Државниот архив

Архивската документација на Струшките вечери на поезијата, којашто е од трајна вредност, е предадена во охридското одделение на Државниот архив.

Фотографии, документи, аудио- и видеозаписи на касети и микрофилмови, рачни ракописи од голем број поети низ светот ќе бидат архивирани и добро зачувани за идните генерации како дел од историјата на земјава. Во 54 архивски кутии се наоѓаат вредни документи од 1963 до 1990 година, материјали што ќе ѝ бидат достапни на научната фела за истражување.

Извор: Министерство за култура 

Прочитајте

Градоначалник Манчев: Од 2021 година си поставив за цел да го...

0
1. Какви реформи се случуваат во општинската администрација во Босилово? Реформите во делот на администрацијата се случуваат со законски измени или дополнувања на законите на предлог на Владата...