spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМаркетингАрс Луцида: Енергетски третмани на далечина

Арс Луцида: Енергетски третмани на далечина

Драги наши пријатели, клиенти и сите битија, би сакале да ви приближиме еден концепт, енергетска работа или сесии на далечина, без ваше физичко присуство или Distant Healing. Благодарение на универзалноста на енергијата нашите методи не се ограничени со димензиите на простор и време, па затоа е возможно таа да се применува и во отсуство за ваш бенефит и бенефит на вашето здравје и добросостојба, што е особено важно сега, во оваа ситуација.

Согласно препораките за изолација и дистанцирање, сите заинтересирани можат да закажат термини и консултации на

? 075 25 27 24

#StayHome & let the energy flow ?

Човечкото тело е енергетски систем. Конечно, денес тоа со сигурност можеме да го потврдиме, бидејќи древните и модерните науки се сложуваат дека сѐ што постои вибрира со некаква фреквенција. Секој објект, животно, растение, човекот, а и воздухот околу нас има своја вибрација.Вибрациите и поларитетите на овие честички формираат енергетско поле кое го обвиткува човечкото тело, зрачи некаква енергија и е нераскинливо поврзано со физичкото тело и неговите функции.

Според заклучоците на научните истражувања можеме да кажеме дека секоја болест е резултат на дисбаланс кај фреквенцијата на ќелиите во телото. Истото важи и за дисбалансирани емоции и мисли, кои креираат пореметување на суптилните тела во однос на физичкото тело, а со тоа го менуваат нормалниот вибрационен образец на телото.
Сето ова, во нашето тело е преведено на јазикот на био-хемија, во молекули кои пренесуваат информации познати како неуропептиди, неуротрансмитери и хормони. Овие молекули го поврзуваат невидливиот свет на мислите и емоциите со физичкиот свет на нашето тело од крв и месо.

Со други зборови, или сме во резонанца, во нашата природна вибрација и во здравје, или сме во дисбаланс, неусогласеност и во болест.

Кога сме во баланс, телото поефикасно ги елиминира токсините и негативноста кои ги забавуваат или блокираат природните биохемиски процеси во телото. Она што е потребно е да се врати природниот енергетски тек. Ние најчесто не успеваме да разбере дека нашето тело знае да се грижи за себе. А ние само го спречуваме во тоа. Се храниме погрешно, се преработуваме, забораваме да се одмараме. Го изложуваме на стрес и негативност, се држиме за емоции и мисли кои прават краток спој во енергетскиот тек, а сето тоа предизвикува слабост и дисбаланс.

Ова широко познато верување дека манифестацијата започнува во енергетската димензија, а потоа се манифестира на физички, емоционален и ментален план е подржано и од научни истражувања во областа на квантната физика и зстражувањата на влијанието на човечката свесност и мислите врз материјата. Такашто, со влијание и промена на енергијата или образецот на нашето тело можеме да влијаеме и на физичкото тело, а и на секоја емоционална или ментална состојба. Овој механизам стои и позади психо-соматските болести, но и зад енергетските методи.

Со примена на многуте методи на енергетско третирање кои ги користиме во Арс Луцида можете:

  • Да се здобиете со мир, самодоверба, баланс и здравје
  • Да се ослободите од стрес, вознемиреност, физичка и психолошка болка
  • Да се здобиете со ментална јасност, емоционална стабилност и да креирате живот каков што посакувате за себе.

Цената за индивидуална сесија е 1500 денари

Закажете ОНЛАЈН индивидуална сесија или пријавете се за еден од курсевите за енергетска пракса овде.

Извор: Javnaadministracija.mk

Прочитајте