spot_img
spot_img

Крушево: Нова опрема и теренско возило за ТППЕ

ОпштиниКрушево: Нова опрема и теренско возило за ТППЕ

Најчитано

Градоначалникот Томе Христоски предаде нова опрема за пожарникарите од ТППЕ Крушево и ново теренско возило за потребите на службите.

Опремата за вработените се состои од целосна опрема за летни и зимски временски услови, додека теренското возило е обезбедено преку Агенцијата за управување со одземен имот.

„Ова не е прв пат да обезбедуваме опрема за вработените во ТППЕ Крушево, но заради нивна и наша заштита повторно набавивме опрема и за зима и за лето за да можат непречено и безбедно да ја извршуваат работата. Исто така, возилото кое го обезбедивме преку Агенцијата за управување со одземен имот е целосно оспособено и денес официјално го предаваме на противпожарната служба.“, изјави градоначалникот Христоски.

Командирот на ТППЕ Крушево Шули Ангелески се заблагодари на опремувањето и грижата за сите вработени во службата.

Извор: Општина Крушево 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000