spot_img
spot_img

АМС: Вклучете се во „Европската недела на спорт”

Самостојни органиСамостојни државни органиАМС: Вклучете се во „Европската недела на спорт”

Најчитано

„Европска недела на спортот е проект на Европска Унија, во која се вклучени Европските земји, но и земјите кои претендираат да бидат дел од семејството на Европа.

Агенцијата за млади и спорт беше носител на овој проект во последните пет години, во кои за време, пред и по неделата на спортот учествуваа илјадници деца, млади, но и повозрасни лица.

Сите тие преку разни спортски активности, образовни семинари, обуки, натпреварувања, ја одбележуваа неделата на спортот.

Оваа година покрај активностите кои ќе бидата дел од програмата на носителот на проектот на земјата учесник, Европската комисија овозможува на сите физички лица, здруженија, спортски и образовни институции да пополнат свои апликации, во кои со свои идеји за организација на спортски активности ќе бидат дел од „Европската недела на спорт.

Рок за апликацирање 18.06.2021

Апликации: англиска верзија

Формулар за апликација #BeActive Education Award 2020

Формулар за апликација BeActive Local Hero Award 2020

Награда за работно место BeActive 2020 Формулар за апликација

Аликации – македонска верзија

EWS – награди

Формулар за апликација #BeActive Education Award 2020

Формулар за апликација #BeActive Workplace Award 2020

Формулар за апликација #BeActive Local Hero Award 2020

Извор: Агенција за млади и спорт 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000