spot_img
spot_img

Центар: 100.000 денари во чест на Јасмина Василковска

ОпштиниЦентар: 100.000 денари во чест на Јасмина Василковска

Најчитано

На 65. седница на Советот на Општина Центар, градоначалникот Саша Богдановиќ и советниците едногласно ја усвоија Одлуката за доделување финансиски средства за семејството на Јасмина Василковска, жената што ги донираше своите органи и спаси три човечки животи.

„Како Општина Центар ова е најмалку што можеме да направиме и да се заблагодариме на семејството Василковски за најхуманото сторено дело, за човечноста и за големината да се биде човек. Јасмина Василковска беше наша сограѓанка и жителка на Општина Центар и затоа во нејзина чест ќе обезбедиме 100.000,00 денари од Буџетот на Општина Центар, а средствата ќе ги донираме на нејзиното семејство“, изјави градоначалникот Саша Богдановиќ

Во рамки на денешната седница, советниците расправаа и за Предлог-одлуки за давање согласности за Годишниот план за вработување на ЈП ПОЦ и за општинските основни училишта, Предлог-одлуки за измени и дополнувања на годишните програми за работа во Општина Центар и за Буџетот за 2021 година, Иницијативата за отпочнување постапка за измена и дополнување на Статутот на Општина Центар, Предлог-одлуки за одобрување парична помош за лекување и разгледување барања и петиции од група граѓани и здруженија и Предлог-одлука за донесување на изменување и дополнување на Блок 15 во ДУП Градска четврт Ј 07-локалитети Капиштец, Завод за медицинска рехабилитација, Старо Водно, Долно Водно, Мало Курило и Цвеќара.

Извор: Општина Центар 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000