spot_img

Обука за социјален дијалог со претставници на синдикати

СиндикатиКССОбука за социјален дијалог со претставници на синдикати

Најчитано

Во Тетово дводневна обука за социјален дијалог за претставниците на синдикатите.

Со организирањето на оваа обука се влијае на зголемување на свеста за функционирањето и делувањето на синдикатите и колку тоа е важно за подобрување на работничките права и подобрување на работните места.

Предавачите зборуваа за тоа што е социјален дијалог, кои се придобивките и предизвиците за синдикатот.

Свои предавања имаа и Претседателот на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС Благоја Ралповски и Претседателот на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК,  Јаким Неделков кои дадоа осврт на поголем дел од функционирањето на синдикатите со оглед на големото искуство кое го имаат, стратегиите за зајакнување на социјалниот дијалог, ефикасност на истиот, а најмногу се обрна внимание на конкретните состојби со социјалниот дијалог, карактеристиките и што прават синдикатите на тоа поле.

Обуката беше реализирана во рамките на проектот “Промоција и зајакнување на социјален дијалог“, кој се имплементира од страна на Здружение Мултикултура- Тетово, а финансиски поддржан од Олоф Палме Центар и Шведската Влада.

Главна цел на овој проект е да се подобри квалитетот на социјалниот дијалог во Македонија, како и да се подобри интеракцијата на засегнатите страни и социјални партнери.

Извор: Конфедерација на слободни синдикати на Македонија 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе