spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ДЗС: Активно население

Според податоците на Државниот завод за статистика, во I тримесечје од 2021 година, активното население во Република Северна Македонија изнесува 943 964 лица, од кои вработени се 793 121, а 150 843 лица се невработени.

Стапката на активност во овој период е 56.0, стапката на вработеност 47.1, додека стапката на невработеност изнесува 16.0.


   Преземи табели

Извор: Државен завод за статистика 

Прочитајте

Град Скопје: Соопштение

0
Ја известуваме пошироката јавност дека денес од објава на извесен организатор на SkopYard кој од 21 март без претходно добиена согласност најавувал дека на...