spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeСамостојни органиСамостојни државни органиДЗС: Потрошени градежни материјали и енергија во 2020 година

ДЗС: Потрошени градежни материјали и енергија во 2020 година

Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2020 година, деловните субјекти што се занимаваат со градежна дејност потрошиле градежни материјали и енергија во вредност од 9 975 478 илјади денари, што е за 3.6 % повеќе во однос на претходната година.

 

Во вкупната вредност на потрошените градежни материјали и енергија, најголемо учество има групата Материјали за врзување со 3 792 562 илјади денари (38.0 %), потоа следат групите Потрошено гориво со 1 244 325 илјади денари (12.5 %), Материјали за армирање и прицврстување со 1 238 551 илјада денари (12.4 %) итн.

Извор: Државен завод за статистика 

Прочитајте

МФ: Нема незаконитост во одлуките, се поништува одлуката на ДИК и...

0
Со цел информирање на јавноста, а во врска со изнесените информации од страна на дополнителниот заменик-министер во Министерството за финансии, соопштуваме дека во однос на...