spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeВладаГлавниот координативен КОВИД-19 кризен штаб ги прифати препораките на Комисијата за заразни...

Главниот координативен КОВИД-19 кризен штаб ги прифати препораките на Комисијата за заразни болести

Главниот координативен КОВИД-19 кризен штаб ги прифати препораките на Комисијата за заразни болести за олабавување на мерките, почнувајќи од 16 јуни 2021 година и ги предлага на конечно усвојување на утрешната владина седница:

 

– укинување на ограничувањето на движењето;

– сите настани кои ќе се организираат на отворено, може да се организираат со капацитет до 1000 лица и искористување на просторот до 50%;

– се отстранува лимитот од 100 присутни лица на свадбите.

 

За препораките Владата ќе дискутира и одлучи на следната владина седница.

Извор: Влада

Прочитајте