spot_img
spot_img

Кисела Вода: ДУРДМОВ „Димитар Влахов“ организираше Балкански ВИП натпревар за лица со оштетен вид

ОпштиниКисела Вода: ДУРДМОВ „Димитар Влахов“ организираше Балкански ВИП натпревар за лица...

Најчитано

На ден 09.06.2021 година училиштето ДУРДМОВ ,,Димитар Влахов,, организираше онлајн настан Балкански ВИП натпревар.

На натпреварот учество земаа 8 интитуции за лица со оштетен вид од 6 Балкански земји: 1.Центар – Сараево – БиХ, 2. Центар – Дервента – БиХ,, 3. Училиште ,,Вељко Рамадановиќ,, – Србија, 4. Училиште ,,Драган Ковачевиќ,, – Србија, 5.Центар – ИРИС – СЛОВЕНИЈА, 6.Центар ,,Винко Бек,, – ХРВАТСКА, 7. Центар ,,Џеладин Деда,,– КОСОВО, 8. ДУРДМОВ ,,Димитар Влахов,, – Македонија.

Вкупно беа испратени 34 видео материјали и беа прикачени на you tube каналот на училиштето ДУРДМОВ. Во првата фаза беа избрани 8 финалисти од секоја институција, а во финалето се избра по пат на гласање победник.

Победата ја понесе Маригона Хамити од Косово.

Градоначалникот на оштина Кисела Вода, г-н Филип Темелковски, беше дел од настанот, на самиот почеток ги поздрави присутните и им посака среќа на сите учесници.

Извор: Општина Кисела Вода 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000