spot_img
spot_img

Крушево: Инфраструктура за гасификација во спортската сала

ОпштиниКрушево: Инфраструктура за гасификација во спортската сала

Најчитано

Општина Крушево добива грант од 200 илјади евра за изградба на инфраструктура за гасификација на спортската сала. Овој проект значи дека спортската сала ќе се опреми и ќе биде подготвена за гасификација.

 

Добивањето на грантот е резултат на успешната имплементација на Проектот за локална и регионална конкурентност во вредност од пола милион евра.

 

„Носиме гас во спортската сала во Крушево и тоа ќе претставува прва гасификација на спортска сала на Балканот. Благодарност до Владата и Светска Банка за грантот и драго ми е што во најбрз рок започнува со имплементација на терен. Спортската сала прераснува во еден голем проект со иновации и надминати проблеми.“; изјави градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски.

Извор: Општина Крушево

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000