spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниЃорче Петров: Три нови урбани скверови

Ѓорче Петров: Три нови урбани скверови

На две локации во Хром и една во Даме Груев, со средства од Буџетот, општината гради мали јавни паркови.

На овие јавни површини ќе се постави дрвена конструкција со иновативно осветлување, кружни клупи, корпи за отпадоци, патеки а целиот простор  дополнително ќе се облагороди со дрва и зеленило.

Со урбаните скверови се создаваат  нови зелени површини а жителите на Ѓорче Петров  добиваат уште едно место за дружба, одмор и релаксација.

Изградбата на ваков тип на урбани скверови ќе продолжи и во другите урбани заедници.

Извор: Општина Ѓорче Петров

Прочитајте