spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМИОА: Соопштение

МИОА: Соопштение

Ја информираме јавноста дека веќе се поставени во Електронскиот национален електронски регистар на прописи (ЕНЕР) двата документи за Нацрт Акциски план на Стратегијата за ИКТ 2021 – 2025.

Министерството за информатичко општество и администрација ги повикува сите граѓани и сите засегнати страни да учествуваат и да ги остават своите коментари за Нацрт Акциски план на Стратегијата за ИКТ 2021 – 2025.

Ние охрабруваме поголемо учество во овој процес, бидејќи само со придонес на сите засегнати страни може да се постигне вистинскиот резултат.

Министерството за информатичко општество и администрација ќе организира отворена јавна дебата за ова прашање.  Јавноста ќе биде повторно информирана за времето на реализацијата на ова дебата.

Извор: Министерство за информатичко општество и администрација 

Прочитајте

МЗ: Манолева на билатерални средби со министрите за здравство на Словенија...

0
Заменик министерката за здравство, д-р Маја Манолева оствари билатерални средби со министерката за здравство на Република Словенија, Валентина Преволник Рупељ и д-р Шимон Војислав,...