Аеродром: Првата станица за собирање кабаст отпад

ОпштиниАеродром: Првата станица за собирање кабаст отпад

Најчитано

Општина Аеродром ја доби првата станица за собирање кабаст отпад, која е лоцирана на булевар АСНОМ, односно во непосредна близина на поранешната слаткарница „Стела“.

            Станува збор за ограден и заштитен простор каде што граѓаните ќе можат во секое време бесплатно да го оставаат својот стар мебел и дотраена бела техника. Ова е прва станица од ваков тип во Општина Аеродром, а во блиска иднина се планира поставување на вакви оградени простори на повеќе локации на ниво на целата територија.

            „Следејќи ги европските примери, сакаме да им излеземе во пресрет на граѓаните што имаат потреба да се ослободат од старите предмети од домаќинствата, а притоа тоа да биде бесплатно и во близина на нивните домови“, изјави градоначалникот Златко Марин.

            Станува збор за проект што се реализира во рамките на новиот и европски интерактивен пристап за одржување на јавната хигиена што го воведува Општина Аеродром.

25.6.2021

Општина Аеродром

Извор: Општина Аеродром

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе