Ѓорче Петров: „Зајакнување на општинските совети“

ОпштиниЃорче Петров: „Зајакнување на општинските совети“

Најчитано

Почитувани граѓани,

Општина Ѓорче Петров со задоволство Ве поканува на петтата форумска сесија во рамките на проектот „Зајакнување на општинските совети“ која ќе се одржи на 5 јули (понеделник) со почеток во 09:00 часот во Домот на културата, на ул. Ѓорче Петров, бр.21.

На сесијата ќе бидат презентирани резултатите од форумскиот процес кој се одвиваше претходната година. Претставници на општината и вклучените граѓани ќе зборуваат за реализацијата на проектот „Со мобилност до инклузија преку безбедно осветлени патеки“ што го избраa мнозинството граѓани на форумските сесии, а општината го реализираше.

Проектот „Зајакнување на општинските совети“ во кој беше вклучена и Општината Ѓорче Петров меѓу другото, имаше за цел да придонесе кон одговорни и транспарентни општински власти и активни и вклучени граѓани и граѓански сектор, а се спроведуваше од страна на Програмата за развој на Обединетите нации – UNDP со финансиска поддршка на Швајцарската агенција за развој и соработка – SDC. Максималниот износ на проектниот грант беше 2.700.000 денари или 50.000 CHF.

За време на форумскитe сесии граѓаните дискутираa за проблемите кои ги засегаат и понудија решенија од кои произлегоа повеќе проектни идеи/концепти, предлог проекти и препораки. Темата за која се подготвуваа проектите беше социјална инклузија.

 Вашето присуство и активно учество ќе биде од особено значење и ќе придонесе за успешна реализација на форумскиот процес.

Со почит,

Општина Ѓорче Петров

 Градоначалник                                                                                Претседател на Совет

Александар Намуоски с.р.                                                            Илија Спасовски с.р.

ПОКАНА

Извор: Општина Ѓорче Петров

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе