МЗ: Теренска вакцинација

МинистерстваМЗ: Теренска вакцинација
spot_img

Најчитано

spot_img
spot_img

Министерството за здравство ја информира јавноста дека почнувајќи од 12 јули вакцинацијата на граѓаните ќе се одвива во постојните  вакцинални пунктови од здравствените домови и болниците во државата, а во спортските сали ќе се одвива масовна ревакцинација.

Почнувајќи од 12 јули (понеделник) ќе може да се вакцинира секој граѓанин без разлика дали е пријавен или не се пријавил на веб страницата vakcinacija.mk Секој кој сака да се вакцинира истото ќе може да го направи без закажан термин, а паралелно ќе се одвива и вакцинацијата на граѓаните кои се пријавиле на vakcinacija.mk

Здравствените домови до петок треба да изготват план за теренската вакцинација. Граѓаните кои ќе ја примаат првата доза вакцина на мобилен пункт, исто така ќе се ревакцинираат на терен.

Извор: Министерство за здравство 

spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Читај повеќе

spot_img
spot_img