spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeВладаЗа уште 36 општини се одобрени проектите и договорите од програмата ТАВ

За уште 36 општини се одобрени проектите и договорите од програмата ТАВ

Владата на Република Северна Македонија на денешната 85-та тематска седница го разгледа и одобри пакетот договори за регулирање на меѓусебните права и обврски помеѓу договорните страни за финансиска поддршка финансирање на инфраструктурни проекти на општините од програмата ТАВ.

Вториот пакет опфаќа 36 општини на кои им се одобрени проектите со кои тие аплицираа за оваа програма и со кои се опфатени изведби на инфраструктурни зафати од непосреден интерес на граѓаните од опфатените општини со овој пакет.

Извор: Влада

Прочитајте