Доколку скапо платените летала не Ви требаат, предајте ги во Министерство за одбрана

Политички партииВМРО-ДПМНЕДоколку скапо платените летала не Ви требаат, предајте ги во Министерство за...
spot_img

Најчитано

spot_img
spot_img

Во Израел денеска за првпат стартува вежба со дронови (!)

Истите такви дронови Оливер Спасовски во МВР ги исфрли од систематизација (ги исфрли од употреба) и буквално ги фрли во гаража.

Заради неспособност изгубивме скапо платен капацитет. Кога викам скапо платен капацитет, мислам на милиони евра.

За да биде трагедијата поголема, откако овие дронови ги исфрлија од систематизацијата на МВР, склучија договор за нивно одржување (исто така сумата е милионска). Значи, парите за одржување се платени, а услугата не е реализирана затоа што леталата се фрлени во гаража.

Во цел свет државите ги модернизираат своите капацитети, а ние ги исфрламе од употреба.

Ова е врв на неспособноста и недомаќинското однесување кон државните ресурси.

Додека Министерот за внатрешни врши обиколка на македонските средини и промовира проекти од типот :”пуштање на чешма на сред село”, нека се пронајде во доделената државна функција како министер и доколку барем малку сака да биде одговорен кон безбедноста за која е задолжен, нека го послуша ПРЕДЛОГОТ:

Доколку скапо платените летала не Ви требаат во МВР, предајте ги во Министерство за одбрана. Таму секако чекаат на донации.

#ОдговорностМораДаИма

#МакедонијаЗаСитеЛуѓе

Извор: ВМРО ДПМНЕ

spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Читај повеќе

spot_img
spot_img