Делчево: Нови парковски содржини во центарот

ОпштиниДелчево: Нови парковски содржини во центарот
spot_img

Најчитано

spot_img
spot_img

Се уредуваат две парковски содржини во централното градско подрачје во близина на стариот пазар. Станува збор за површина од над 200м2 од кои едната на ул „Маршал Тито“ во вид на трибини, а другата наспроти неа, на добро познатото место за одмор кај врбата.

На двете површини ќе се постави урбана опрема, соодветно осветлување, но ќе има и соодветно хортикултурно уредување. Уредувањето на двете површини е дополнување на претходно уредената парковска содржина на оваа локација кај „Жито маркети“, со што се оплеменува просторот и се дава нов и урбан лик на централното градско подрачје, каде се планира воведување и на нови содржини. Инвестицијата за изградба на двете нови парковски содржини е на Општина Делчево, а работите ги изведуваат екипи на ЈКП „Брегалница“.

Извор: Општина Делчево

spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Читај повеќе

spot_img
spot_img