spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниКарпош: Санација на плочникот во ТЦ Лептокарија

Карпош: Санација на плочникот во ТЦ Лептокарија

Од крајот на минатата недела Општина Карпош започна со реконструкција на пешачкиот дел на плоштадите на територијата на општината.

Деновиве се врши санација и замена на плочки во трговскиот центар Карпош 3 – Лептокарија, а потоа изведбените работи ќе продолжат и на другите плоштади каде што искршените и изместени плочки ќе се заменат со нови.

Изведувач на работите е фирмата „Изградба Комерц“, а се очекува реконструкциите да траат околу еден месец.

Извор: Општина Карпош

Прочитајте