Делчево: Се градат три крака од улицата Голем рид

ОпштиниДелчево: Се градат три крака од улицата Голем рид

Најчитано

Во  населбата Стрелиште во тек е изградба на три крака од ул. „Голем рид“ со што се одговора на барањето и потребите на жителите од оваа населба и се решава деценискиот проблем со патната инфратсруктура.

Во моментов се изведуваат земјени работи на теренот по што ќе следува асфалтирање на краците кои се со вкупна должина од околу 250 метри.

Инвестицијата за изградба на оваа улица е на Општина Делчево и во рамките на пакетот инфраструктурни проекти за изградба на улици во Делчево и селските средини во износ од 9 милиони денари.

Извор: Општина Делчево

spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img
spot_img

Читај повеќе