spot_img

Валандово: На врвот на Веб Транспарентост

ОпштиниВаландово: На врвот на Веб Транспарентост

Најчитано

📥 Според индексот за веб транспарентност од страна на Агенцијата за заштита на правото на слободен пристап до информации од јавен карактер, Општина Валандово се наоѓа на првото место во државата меѓу локалниге самоуправи.

Од 83 место во 2018 година, годиниве постојано прогресираме и сме на самиот врв во државата.

За наредниот период, планирани се нови дополнителни алатки за комуникација и консултација со граѓаните и дополнително зајакнување на степенот на отчетност на општината.

🗂 Транспарентната општина и чесното располагање со јавните пари е наша цел. Негуваме максимална отчетност, поттикнуваме на доверба во институциите и не отстапуваме од овој стремеж.

Институците се граѓански, ги отвараме максимално и демонстрираме темелни вредности за заедницата.

Продолжуваме 🤝

 

 

 

Извор: Општина Валандово 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе