spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниБитола: Градоначалникот Коњановски на средба со вработените на ТППЕ,

Битола: Градоначалникот Коњановски на средба со вработените на ТППЕ,

Со информацијата за обезбедени средства преку општинската развојна програма за изградба на нова противпожарна единица, Градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски ги посети вработените во територијалната противпожарна единица.

Пожарникарите, посебно ги акцентираа условите во кои работат и руинираноста на објектот, а како дополнителна тешкотија во функционирањето, го наведоа и застарениот возен парк.

На средбата, градоначалникот информираше, дека токму поради ваквите сознанија, еден од главните приоритети во неговата програма е противпожарната заштита и создавање адекватни можности за квалитетно извршување на работата, а со тоа и зголемување на грижата за безбедноста на граѓаните и нивните добра.

Со информацијата за обезбедени средства преку општинската развојна програма за изградба на нова противпожарна единица, Градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски, денес ги посети вработените во територијалната противпожарна единица.

Пожарникарите, посебно ги акцентираа условите во кои работат и руинираноста на објектот, а како дополнителна тешкотија во функционирањето, го наведоа и застарениот возен парк.

На средбата, градоначалникот информираше, дека токму поради ваквите сознанија, еден од главните приоритети во неговата програма е противпожарната заштита и создавање адекватни можности за квалитетно извршување на работата, а со тоа и зголемување на грижата за безбедноста на граѓаните и нивните добра.

 

 

 

 

Извор: Општина Битола 

Прочитајте

Делчево: Известување за достава на Решенија за данок на имот за...

0
Почитувани граѓани, Ве известуваме дека службите од Општина Делчево започнаа со редовната теренска достава на Решенија за данок на имот за 2024 година, и Решенијата...