spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниГази Баба: Нова сензорна соба во ООУ „Дане Крапчев“

Гази Баба: Нова сензорна соба во ООУ „Дане Крапчев“

Вчера во општинското основно училиште „Дане Крапчев“, како дел од проектот Биди ИН, Биди ИНклузивен, Биди ИНклудиран” кој е финансиран од Европската унија и проектот “И јас имам глас, финансиран од Save the children International преку Шведската Агенција за меѓународен развој, беше отворена сензорна соба.

Во оваа сензорна соба се вклучени елементи за сензорна стимулација на учениците, алатки за когнитивен развој, опрема за подобрување на крупна и фина моторика, меко катче, катче за осамување и слично.

Најголема придобивка ќе имаат учениците со попреченост, учениците од аутистичниот спектар, како и сите ученици кои во одреден момент имаат потешкотии во учењето. На отворањето присуствуваше градоначалникот Бобан Стефковски, кој рече дека и во иднина ќе ги поддржува активностите од ваков вид, со цел подобрување на воспитно образовниот процес и обезбедување на услови на сите ученици со попреченост да имаат можност за правилен развој.

 

 

 

 

Извор:  Општина Гази Баба

Прочитајте

Делчево: Известување за достава на Решенија за данок на имот за...

0
Почитувани граѓани, Ве известуваме дека службите од Општина Делчево започнаа со редовната теренска достава на Решенија за данок на имот за 2024 година, и Решенијата...