spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeСамостојни органиСамостојни државни органиАМС: Работна средба со претставници од УНИЦЕФ

АМС: Работна средба со претставници од УНИЦЕФ

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Наумче Мојсовски оствари средба со Претставничката на УНИЦЕФ Патриција ДиЏовани, на која беше разгледана можноста за заедничка соработка во делот на младите, младинското учество и младински политики.

Директорот на АМС, Наумче Мојсовски, ја истакна важноста од заедничката соработка во делот на локални младински центри, младински совети, родова застапеност, како и Законот за младинска работа. Претставничката ја потврди важноста и волјата за соработка помеѓу двете агенции со цел зајакнување на младите и нивниот статус во општеството.

 

 

 

 

 

Извор: Агенција за млади и спорт

Прочитајте

МОН: Конкурс за стипендии за студиски престој во земјите членки на...

0
Централноевропска програма за размена во областа на  универзитетските студии    (CEEPUS-Central European  Exchange Program for University Studies)  објавува: КОНКУРС за стипендии за студиски престој во земјите членки...