spot_img

Потпишан Колективен договор во Судскиот совет

Правни актиКолективни договориПотпишан Колективен договор во Судскиот совет

Најчитано

На ден 29.12.2021 Претседателот на Синдикалната организација на Судски Совет Азбије Беќир и Претседателот на Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија Благоја Ралповски со Претседателот на Судски совет Павлина Црвенковска склучија Колективен договор.

Склучувањето на Колективниот договор ги унапредува правата на сите вработени, а воедно се уредуваат и правата, обврските, одговорностите како и други прашања од работен однос.

Колективните договори се основата на работниот однос после законите од трудовата легислатива и истите служат да се унапредат правата на работниците, а тоа е примарна цел на САДУ.

 

 

 

 

Извор: САДУ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе