МИОА: Дигитализација на услугите во фокусот на средбата со УВМК

@дминистрацијаМИОА: Дигитализација на услугите во фокусот на средбата со УВМК

Најчитано

Дигитализација на услугите што ги нуди Управата за водење на матични книги и унапредување на процесот.

Ова беше тема на работниот состанок меѓу министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити и Директорот на Управата за водење на матични книги Блерим Абази.

Министерот Алити и директорот Абази се согласија дека е неопходно да се работи на понатамошна дигитализација на услугите.  Заклучок од состанокот е да се формираат работни групи кои ќе ја анализираат постоечката ситуација и да се преземат понатамошни дејствија за остварување на целите.

 

 

 

Извор: Министерство за информатичко општество и администрација

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе