spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeСамостојни органиСамостојни државни органиАХВ: Отповикување на БИО Ѓумбир во прав, 100 гр

АХВ: Отповикување на БИО Ѓумбир во прав, 100 гр

Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) ги информира потрошувачите дека операторот со храна ЗЕГИН ДОО Скопје, од пазарот врши отповикување на производот:

Назив на производот:

  • БИО Ѓумбир во прав, 100 гр 

Сериски број/лот- L102112400, L102112500, L072115500
Датум на производство и рок на употреба: 21.11.2022, 28.09.2022

 

Причина за отповикување: Надмината количина на пестицид од етилен оксид. 

 

Производител: Nutrisslim, d.o.o., Zabrv 120Q,1292 Ig
Увозник во РСМ: ЗЕГИН ДОО Скопје
Дистрибутер во РСМ: ЗЕГИН ДОО Скопје

 

Потрошувачите не треба да го консумираат производот. Набавениот производ може да го вратат во продавницата каде што ги купиле или на адресата на Nutrisslim, d.o.o. (Zabrv 120Q, 1292 Ig) и имаат право на рефундирање.

Дополнителни информации: Nutrisslim d.o.o. телефонски број: 01 5653040 или на е-пошта: meta.bizjak@nutrisslim.com, лице за контакт: Мета Бизјак, менаџер за квалитет.

 

 

 

Извор: Агенција за храна и ветеринарство 

Прочитајте