spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниТетово: Јавен повик за поставување урбана опрема

Тетово: Јавен повик за поставување урбана опрема

Врз основа на член 21 и член 22 од Законот за локална самоуправа („Службен весник на РМ“ бр.05/02), член 3 став 1 точка 3 и член 12 став 3 од Законот за комунални такси („Службен весник на РМ“ бр.61/04; 64/05; 92/07; 123/12; 154/15; 192/15 и 23/16), Одлуката за утврдување на потреба за поставување на урбана опрема и за условите, начинот и постапката за издавање на одобрение за поставување на урбана опрема и одобрение за вршење дејност надвор од деловен простор на подрачјето на Општина Тетово (“Службен гласник на Општина Тетово” бр.08-2228/30 од 27.02.2020)и Програма за поставување на урбана опрема на подрачјето на Општина Тетово за 2022 год.,донесена од страна на Советот на општина Тетово, Општина Тетово на ден 10.02.2022 година, објавува:

 

 

ЈАВЕН ПОВИК

 

 

Извор: Општина Тетово 

Прочитајте

МЗ: Средба со директорот на ФЗОМ – Разгледани можностите за проширување...

0
Министерот за здравство Арбен Таравари одржа состанок со директорот на Фондот за здравствено осигурување, д-р Александар Клековски, претставници на Фарамабренд-Нова (асоцијација на иновативни фармацевтски...