Водовод Скопје: Перински на увид на Софиска, инвестиција од 8 милиони денари

Јавен секторВодовод Скопје: Перински на увид на Софиска, инвестиција од 8 милиони денари

Најчитано

Директорот на ЈП Водовод и канализација – Скопје, Златко Перински, изврши увид на работните активности за изведба на новата фекална канализација на ул. Софиска во населба Тафталиџе.

Целта на проектот е изградба на нова фекална канализација со што ќе се подобри досегашниот начин на одведување на фекалните отпадни води во оваа населба.

Со релизација на проектот за изградба на новата фекалната канализација на ул. Софиска се создаваат услови за:

– правилно приклучување на постоечките и новоизградените објекти на овој дел од улицата,

– подобрување на  условите  за непречено одведување на фекалните отпадни води,

– пренасочување на отпадните води од објектите на улиците Софиска и Женевска кон новата фекална канализација на ул.Московска.

Инвестицијата на ЈП Водовод и канализација – Скопје за изведба на овој проект е околу 8.000.000,00 денари. Изградбата се реализира со употреба на полипропиленски цевки и шахти со вкупна  должина од 420 метри, кои ќе бидат приклучени  на постоечката фекална канализација на ул.Московска со дијаметар од 400мм.

Во согласност со деталните урбанистички планови, изработени од страна на општините во град Скопје, ЈП Водовод и канализација – Скопје превзема  активности  за проектирање, а потоа и за изградба на нови водоводни и канализациони линии достапни за идно одржување од страна на претпријатието, како што е примерот со улицата Софиска.

 

 

 

Извор: Водовод и Канализација – Скопје

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе