ФПИОСРМ: Склучен Колективен договор

СиндикатиСАДУФПИОСРМ: Склучен Колективен договор

Најчитано

На 04.04.2022 год., Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија, застапуван и претставуван од в.д. директорот Дритан Беџети и репрезентативните синдикални организации на Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија, претставувани од претседателите, Милинко Влаховиќ и Лидија Стаменкова, склучија Колективен договор за уредување, односно доуредување на правата, обврските и одговорностите од работен однос во Фондот на ПИОСМ.

Со овој Колективен договор се уредуваат статусот, правата, обврските и одговорностите и други прашања во врска со работниот однос на административните службеници и вработените кои вршат помошни – технички работи, а кои немаат статус на административни службеници во Фондот на ПИОСМ.

 

 

 

 

Извор: Фонд за пензиското и инвалидското осигурување

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе