Куманово: Ѓорѓиевска на средба со учесниците на националниот MOS натпревар

ОпштиниКуманово: Ѓорѓиевска на средба со учесниците на националниот MOS натпревар

Најчитано

Денеска во просториите на Општина Куманово претседателката на Совет на Општината одржа средба со професор Марјан Спасиќ од ОСТУ “Наце Буѓони”-Куманово и 7-те ученици-учесници на националниот MOS натпревар, кој се одржа во Скопје минатиот месец.

Ученичката Нина Додиќ од ОСТУ “Наце Буѓони” го освои првото место на натпреварот, со што се стекна со право на учество на Светскиот Microsoft Office Specialist натпревар, кој ќе се одржи од 24.07. до 27.07.2022 година во Анахем, САД.

Општина Куманово даде поддршка за тестирање по Microsoft Office Specialist апликации за ученици од општински основни и средни училишта, продолжувајќи да ги поддржува нивните понатамошни успеси и учества на натпревари.

Извор: Општина Куманово

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе