Битола: Реконструкција на коловоз на улицата 7-ми јули

ОпштиниБитола: Реконструкција на коловоз на улицата 7-ми јули

Најчитано

Продолжуваат градежните работи во општина Битола.

Градоначалникот Тони Коњановски, изврши увид на почетокот на работните активности на улицита 7 ми јули, каде што во моментот се врши отстранување на стариот асфалт, по што ќе следува асфалтирање.

Проектот за реконструкција на коловоз на улицата 7 ми јули, се реализира во должина од 322 метри, со вкупна вредност од 5.865.518 денари.

Од почетокот на градежната сезона, во Битола асфалтирани се 11 улици, а работните активности се во тек на 7 улици.

За оваа градежна сезона, според програмата на градоначалникот Тони Коњановски, предвидена е реконструкција, рехабилитација и изградба на 23 улици во Битола.

Извор: Општина Битола

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе