МИОА: Процес на изготвување на новиот Национален план за управување со квалитет 2023-2025

МинистерстваМИОА: Процес на изготвување на новиот Национален план за управување со квалитет...

Најчитано

Новиот Национален план за управување со квалитет 2023-2025, МИОА како национална контакт точка и ресорен центар за управување со квалитет, го прави со поддршка на програмата ,,In-country support“, на Регионалната школа за јавна администрација ReSPA., која со обезбедување на експертиза го помага процесот на дефинирање на активностите кои ќе ги содржи Националниот план.

Главна цел на овој Национален план за управување со квалитет 2023-2025 е подобрување на ефикасноста на работењето на институциите и давањето услуги кон граѓаните.

 

Се одржува првиот состанок на работната група каде што членовите ќе дадат свој удел во изготвувањето на Националниот план, а активностите ќе бидат внесени и во новата Стратегија за реформа на јавната администрација.

 

 

 

 

Извор: Министерство за информатичко општество и администрација 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе