Брвеница: Средба со Градоначалникот на Град Раб господин Гргуриќ

ОпштиниБрвеница: Средба со Градоначалникот на Град Раб господин Гргуриќ

Најчитано

На овој работен состанок се дискутираше за можноста за соработка помеѓу нашите општини, пред сѐ во насока на пренесување на позитивните искуства.

Од страна на Градоначалникот на Град Раб господин Никола Гргуриќ ми беа презентирани покрупните планови кон кои може да се насочи интересот за заедничка соработка.

На средбата изразив благодарност за поканата на традиционалниот фестивал Rabska fjera кој датира од 1364 година.

Со Градоначалникот на Град Раб господин Никола Гргуриќ, договоривме следен состанок, како и можност за збратимување на општина Брвеница со хрватскиот Град Раб кој има сродни и слични карактеристики.

 

 

Извор: Општина Брвеница 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе