МИОА: Министерот Алити во Тетово ја посетуваше канцеларијата „Една точка за услуги“

МинистерстваМИОА: Министерот Алити во Тетово ја посетуваше канцеларијата „Една точка за услуги“

Најчитано

Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити, вчера ја посетуваше канцеларијата „Една точка за услуги“ во Тетово, каде што одблиску да имаше можност да го види функционирањето на оваа канцеларија.
„Една точка за услуги“ останува еден од најкорисните проекти на МИОА, бидејќи е мост меѓу граѓаните и институциите.
Оваа канцеларија преплетува голем број услуги и информации од различни институции, што овозможува поедноставно адресирање на барањата, заштедува време и го олеснува животот на граѓаните, но истовремено ја зголемува ефикасноста и ефективноста во работата на администрацијата.”, изјавува министерот Алити и на крај посочи:
“ Посакувајќи добра работа на оваа канцеларија нашите напори мора да продолжат да го зголемуваме бројот на услуги што им се нудат на граѓаните “.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе