Кочани: Започна ангажирањето на 20 лица за вршење јавни работи по мерка 6

ОпштиниКочани: Започна ангажирањето на 20 лица за вршење јавни работи по мерка...

Најчитано

Вчера започна извршувањето на работните активности во склоп на прокетот Јавни работи, мерка 6. Во прокетот се вклучени 20 невработени лица, жители на Општина Кочани, коишто работно ќе бидат ангажирани 4 часа дневно, со времетраење од 22 работни дена.

Проектот има за цел вклучување на невработени лица во проекти од инфраструктурата и заштита на животната средина на локално ниво. Истите се распределени на неколку локации во градот и се задолжени за комунално и хортикултурно уредување, дезинфекција со вар на дрворедите покрај улиците и покрај речното корито и слично.

Во моментот се уредува стариот Градски Парк и тротоарските површини во населбата Бејрут, а од утре се планира расчистување на коритото на река Масалница во Оризари, со поддршка од КЈП „Водовод“ Кочани.

Проектот 80% е финансиран од страна на Агенцијата за вработување на Р. С. Македонија, додека делот од 20% е наменет од Буџетот на Општина Кочани.

Извор: Општина Кочани

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе