Струмица: На 16 и 17 август ќе се врши земјено прскање за уништување на комарци

ОпштиниСтрумица: На 16 и 17 август ќе се врши земјено прскање за...

Најчитано

Се известуваат граѓаните од општините во Југоисточниот регион, дека на 16 и 17 август 2022 година, во периодот помеѓу 09 – 16 часот ќе се изврши теристичка (по земја) апликација на средство за уништување на ларви од комарци и тоа со следниот распоред:

  • На 16.08.2022 (вторник), во општините Валандово, Дојран, Гевгелија, Богданци, Радовиш и Конче;
  • На 17.08.2022 (среда), во општините Ново Село, Босилово, Василево и Струмица.

Се известуваат сопствениците на пчелни семејства да преземат соодветни мерки за заштита, односно да ги затворат истите во најавениот временски период.

Извор: Општина Струмица

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе