Јавниот сектор да работи од 9 до 3, за да се заштеди електрична енергија

Јавен секторЈавниот сектор да работи од 9 до 3, за да се заштеди...

Најчитано

Јавниот сектор да работи од 9 до 3 часот, односно да завршува два часа порано, е мерката којашто ексклузивно на прес – конференција ја соопшти Претседателот на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија, Благоја Ралповски. Тој посочи дека дополнително можат да се состават дежурни тимови кои би работеле во дејностите каде што за тоа има потреба.

Зголемувањето на сметките за струја за неколку пати го доведува во прашање работењето на јавните претпријатија, но ја доведува и во прашање одржливоста на работните места. Доколку властите во најитен можен рок не изнајдат решение за субвенционирање на струјата, во големите индустриски капацитети, а пред се и во јавните комунални претпријатија, ќе се соочиме со зголемување на цените на комуналните услуги за граѓаните и работниците, но и со губење на работни места, рече Ралповски.

 

 

 

 

Извор: Конференција на слободни синдикати на Македонија

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе