МИОА: Известување за процесот на подготовка на Стратегија за реформа на јавна администрација (2023 – 2030)

МинистерстваМИОА: Известување за процесот на подготовка на Стратегија за реформа на јавна...

Најчитано

Ве известуваме дека Министерството за информатичко општество и администрација како  институција надлежна за координирање на процесот на реформа на јавната администрација го започна процесот на подготовка на нова Стратегија за РЈА (2023 -2030), со веќе обезбедена поддршка од страна на СИГМА.  За таа цел се формираше работна група со вклучени претставници од државни институции, граѓанскиот сектор и меѓународни организации со седиште во нашата земја https://mioa.gov.mk/sites/default/files/pbl_files/documents/rja/reshenie_na_rab.grupa_srja_2023-2030.pdf

Едновремено, објавена е и временската рамка за подготовка  на Стратегијата за РЈА (2023 -2030)

 

 

Извор: Министерство за информатичко општество и администрација 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе