spot_img
spot_img

Без увоз, исклучиво од сопствено производство ЕСМ изминатото деноноќие ги задоволи потребите од струја на домаќинствата и малите потрошувачи

ВладаБез увоз, исклучиво од сопствено производство ЕСМ изминатото деноноќие ги задоволи потребите...

Најчитано

АД ЕСМ на 24.10.2022 година произведе 11.335 MWh електрична енергија.

Во Термоелектраните произведени се 8.824 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.511 MWh.

Изминатото деноноќие нема никакви забележителни промени во однос на перформансите на производствените постројки. Во функција се два блока во РЕК Битола, работи РЕК Осломеј, а продолжуваат и сервисните активности во ТЕЦ Неготино.

АД ЕСМ на 24.10.2022 година целосно ги задоволи потребите за струја на домаќинствата и на малите потрошувачи исклучиво од сопствените, домашни капацитети.

 

 

 

 

Извор: Влада

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000